Опубліковано: 3 Березня, 2023. Переглядів: 276


“Ракетна небезпека залишається високою” – яку тактику зараз обрала Росія

Росія продовжує ракетні атаки в Україні. Їх пріоритетні цілі – енергетика, об’єкти паливно-енергетичного сектору, транспортна інфраструктура, важливі державні підприємства, є адміністративні будівлі. Загроза завжди залишається. Про це в коментарі ГПУ розповів спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Ворог атакував нашу критичну інфраструктуру тривалий час.

Викинув величезний стратегічний запас ракет. З 11 вересня – це 650 ракет, приблизно 600 дронів. І це тільки збитих. Приблизно 20 відсотків незбитих. Можна уявити, скільки вони запустили по нашій критичній інфраструктурі. Але цілі росіяни не досягли. Наша енергетика вистояла”, – говорить Ігнат.

Ворог, можливо, не припинить таких дій, але може скорегувати плани, пояснює речник.

“Якщо атак немає у центрі чи на заході, це не значить, що інші регіони не страждають. Прифронтові зони постійно атакуються ракетами. Ха-22 буквально минулої ночі, ракети С-300 летять по житлових кварталах. Це Харківська, Миколаївська, Запорізька, Херсонська області. Ми тут від тижня до тижня чекаємо ударів, а там – від години до години. Україна в небезпеці, і найбільше страждають ті регіони, що ближче до фронту”, – каже Ігнат.

Ворог має пріоритетні цілі, наголошує речник.

“Це енергетика, об’єкти паливно-енергетичного сектору, транспортна інфраструктура, важливі державні підприємства, є адміністративні будівлі. Загроза завжди залишається. Алгоритм сповіщення про ракетні небезпеку у нас налаштований. Так само тривога буде і коли помічений БПЛА. І по ньому йтиме робота, а уламки полетять на землю. Які задачі визначить противник – ніхто не може сказати. На сході зараз точаться найбільші бої. І залучаються там всі види озброєння. Сьогодні в районі Єнакієво, наприклад, наші зенітники збили ворожий Су-34”, – додає Ігнат.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...