Опубліковано: 3 Березня, 2023. Переглядів: 254


Скільки Україна витрачає на утримання одного полоненого окупанта: Мін’юст назвав суму

За підрахунками 2022 року, на утримання одного російського військовополоненого Україна витрачає близько 10 тис. грн на місяць.

Ця сума включає забезпечення їжею, одягом, медикаментами, облаштування табору, податки, зарплати персоналу, комунальні витрати.

Про це в інтерв’ю виданню “Укрінформ” повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

“Якщо говорити про більш-менш нормально прораховану вартість утримання полоненого в таборі за підсумками 2022 року, з урахуванням забезпечення табору, з податками, зарплатами, комунальними витратами, – ця сума складає близько 10 тис. грн на одного полоненого в місяць”, – сказала вона.

Вона зауважила, що коли раніше у Мін’юсті говорили про 3000 грн на місяць на утримування одного російського військовополоненого, то враховували витрати на харчування й комунальні послуги.

“Це був дуже грубий підрахунок і некоректний, оскільки в суму не врахували оплату праці персоналу, охорони, конвою тощо”, – пояснила заступниця міністра юстиції.

Водночас вона зауважила, що утримання ув’язнених в СІЗО за підсумками 2021 року, а торік їх не приводили, обійшлося в близько 130 тис. грн на рік.

“Відповідно, на одного утримуваного – теж близько 11 тис. грн на місяць. Мало чим відрізняється”, – зазначила Висоцька.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...