Опубліковано: 3 Березня, 2023. Переглядів: 339


Вручення повістки “на камеру”: карати за ухилення від мобілізації стане простіше

Поліцейські під час спільного патрулювання з представникам ТЦК та СП (колишня назва військкоматів. – Ред.) завдяки бодикамерам фіксуватимуть процес вручення повісток.

Адвокат Роман Сімутін на своєму YouTube-каналі пояснив, як це вплине на українців, пише ТСН.

За його словами, карати за відмову прибути до військкомату тепер буде простіше.

“Новину про використання бодикамер під час вручення повісток багато людей не сприйняли серйозно. Мовляв, відсутня нормативна база, неправомірне застосування, не буде доказом. Це фатальна помилка!”, – зазначив Сімутін.

Адвокат навів реальний приклад: “Під час спільного патрулювання з поліцейськими представник ТЦК вручає вам повістку. Ви її отримали, або відмовилися від отримання, та у визначений час не прибули до військкомату, вважаючи, що не доведуть та минеться. Але ви забули, що все зафіксувала бодикамера поліцейського”, – каже юрист.

Він наголошує, що відео з бодикамери однозначно буде доказом для доведення вини ухилянта.

Як покарають за неявку до військкомату

“Представник ТЦК складе протокол та долучить відео. Військком винесе постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за ухилення від військового обліку із штрафом 3400 грн”, – пояснює Сімутін.

За його словами, після повторного вручення повістки й неприбуття до військкомату без поважних причин, відкривають кримінальне переслідування за ухилення від мобілізації, де одним з основних доказів буде відео.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...