Опубліковано: 2 Березня, 2023. Переглядів: 624


В Україні з’явилися нові авто з мигалками – кого треба пропускати

Починаючи з 1 лютого 2023 року, у КМУ ухвалили постанову про можливість використовувати сині проблискові маячки для потреб транспортних засобів, що займаються перевезенням органів. Відповідною інформацією поділився голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Так, раніше використовувати мигалки та сам звуковий спецсигнал можна було використовувати лише водіям автомобілів швидкої допомоги. Тепер користуватися маячками зможуть і бригади трансплантологів, які проводять операції у 32 медичних закладах по всій Україні. Дане рішення є цілком обґрунтованим, тому що органи для пересадки “живуть” недовго (серце – близько 5 годин, печінка – трохи довше).

Раніше потребу в екстреній доставці органів закривали за рахунок повітряного транспорту, зараз доводиться доставляти органи в інші регіони на автомобільному транспорті, що привносить свої корективи. При цьому чим раніше орган доставлять потенційному пацієнту, тим більше шансів, що цей орган приживеться.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...