Опубліковано: 28 Лютого, 2023. Переглядів: 313


Вихідний чи робочий день: у Дії запустили нове опитування про восьме березня

У застосунку “Дія” стартувало нове опитування про 8 березня, українцям пропонують обрати чи залишати Міжнародний день захисту прав жінок вихідним, або зробити його робочим днем.

Зазначається, що Міжнародний день захисту прав жінок виник завдяки руху жінок за рівні права. У більшості країн це звичайний робочий день, а от у пострадянських, зокрема і в Україні, — офіційний вихідний.

Щоб уникнути суперечностей та вирішити, чи залишити вихідний, Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Мінцифрою, за парламентської ініціативи організували опитування у додатку “Дія”. Є два варіанти — залишити офіційним вихідним чи зробити робочим днем.

“Продовжуємо розвивати електронну демократію в Дії. Запускаємо нове опитування. У Парламенті вирішують, що робити з 8 березня після нашої перемоги. Потрібна ваша допомога. Кожен голос у Дії врахують перед ухваленням законопроєкту”, – повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Щоб пройти опитування, необхідно авторизуватися у застосунку “Дія”, потім обрати “Послуги”, знайти розділ “Опитування” і обрати один з варіантів.

Проголосувати у додатку можна до 6 березня.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...