Опубліковано: 23 Лютого, 2023. Переглядів: 8042


Залишається великий ризик: що буде з курсом долара

Від початку 2023-го року курс гривні до долара суттєво зміцнів. Україна отримає значну суму фінансової допомоги від Заходу. Тому ситуація з курсом прогнозована. Хоча залишається один великий ризик. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економіст Ілля Несходовський.

“Ситуація прогнозована. У нас відбулося незначне послаблення гривні. А зараз поступово відбувається укріплення.

І ця тенденція продовжиться. Україна отримає значну суму фінансової допомоги від Заходу. Тобто в країну зайде значна сума валюти. Звичайно, у нас від’ємне сальдо по торговому рахунку. Але разом з тим суттєво нарощується експорт послуг. Як результат – в цілому той мінус, який у нас є, повністю перекривається. Тому національна валюта продовжить укріплюватися. Важливо, щоб Нацбанк проводив зважену політику. Щоб надто сильне укріплення національної валюти не шкодило нашим виробникам”, – наголошує Несходовський.

Великим ризиком для курсу залишається війна, говорить економіст.

“Масштабний обстріл, знищення інфраструктури – це все суттєво погіршує стан економіки. Воєнні ризики залишаються дуже високими. Але якщо ми продовжимо поступово звільняти наші території, навпаки – стан економіки покращуватиметься. Ситуація в країні позитивно впливатиме на стабільність національної валюти”, – каже Несходовський.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...