Опубліковано: 20 Лютого, 2023. Переглядів: 454


Перерахунок пенсій – хто може розраховувати на підвищення вже у березні?

Вже у березні українські пенсіонери можуть очікувати на підвищення пенсій.

Індексація проводитиметься на рівні 20%, тобто підвищення пенсій може скласти в середньому 400-700 грн.

Про це під час інтерв’ю “нацмарафону” заявила голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович

“Ми працюємо над тим, щоб забезпечити індексацію для всіх категорій. Формула, визначена чинним законодавством, передбачає підвищення пенсій тільки тим категоріям, у кого пенсія вища за мінімальну”, – заявила Жолнович.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що понад 10 млн пенсіонерів, починаючи з березня отримають підвищення пенсій.

Зазвичай підвищення не стосується тих людей, які вийшли на пенсію з меншим стажем.

“Формула, яка існує зараз у чинному законодавстві, передбачає підвищення пенсій тільки для тих, у кого пенсія більша за мінімальну. Зазвичай люди, у кого невеликий стаж або невеликі заробітки, в них уже є певні гарантії, “дотяжки”, які під індексацію не підпадали, але цьогоріч ми розуміємо, що інфляція суттєво зменшила доходи наших громадян”, – наголошує очільниця Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Таким чином підвищення має торкнутися всіх пенсіонерів.

Гроші на цю індексацію вдалося набрати завдяки підвищеним виплатам армії. У міністерстві зазначають, що отримали більше пенсійних внесків і це дало більший бюджет.

Над розрахунками виплат, як зазначає Жолнович, працювали довго, але зараз у міністерстві впевнені, що грошей вистачить на всіх пенсіонерів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...