Опубліковано: 15 Лютого, 2023. Переглядів: 757


Українці отримуватимуть повістки через Viber

Із 15 лютого українці будуть отримувати повістки та виклики до суду через Viber. Раніше відповіді розсилки реалізовували через SMS-повідомлення.

Про це повідомила прес-служба Державної судової адміністрації України.

Нововведення має насамперед зекономити бюджетні кошти.

“Середня вартість відправки однієї повістки для суду буде значно нижчою, оскільки для відправки однієї повістки за допомогою Viber потрібне лише одне повідомлення (проти 5-6 SMS-повідомлень в середньому та 15 як максимум)”, — зазначили в прес-службі.

У випадку, якщо системі документообігу не вдалося відправити повістку через Viber — документ надішлють як SMS.

За даними судової адміністрації, за 12 годин 15 лютого через Viber вдалося доставити 60% повісток.

“За перші півдня роботи нового сервісу економія для судів (а значить, і для держбюджету) понад 5 тис. грн. або 42%. Можливо, цифри поки що не надто вражаючі, але це лише початок”, — розповів виконувач обов’язків генерального директора адміністрації Микола Козлов.

Водночас, за словами Козлова, направити ці ж повістки регулярною поштою обійшлося б бюджету у 23 рази дорожче — замість 7 тис. грн це коштувало б 160 тис. грн.

“Потенціал очевидний. Тому ми закликаємо всіх учасників судового процесу віддавати перевагу електронній комунікації з судом, а суди – бути більш рішучими у застосуванні цифрових технологій!” — наголосили в прес-службі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...