Опубліковано: 13 Лютого, 2023. Переглядів: 350


Повістка в армію замість покарання: у ЗСУ жорстко відреагували

Українці часто говорять про вручення повісткок як спосіб покарання. Зокрема, їх виписали і кільком фігурантам справи про так звані “п’яні” вечірки. Що про це думають у Збройних силах України розповів майор Олександр Мельничук, в ефірі телеканалу “Київ”.

Офіцер впевнений, якщо людина вчинила кримінальний злочин, вона має відповідати згідно з нормами Кримінального кодексу.

“Служба у збройних силах це честь, а не покарання для людини. І це потрібно розуміти й розрізняти. І коли хтось там розказує, що ой, вручіть йому повістку, хай він іде, я категорично проти такого підходу. Я цього абсолютно не розумію”, – підкреслив Мельничук.

Також він додав, військові має розуміти, що поряд з ними саме притомна людина, яка прикриє та допоможе. Мельничук наголосив, що росіяни рекрутують зеків. Ми ж воюємо за стандартами НАТО та вже за своїми, українськими, “як притомні, нормальні люди, включаючи інтелект, технології та інше”.

Якщо суд вирішує відправити людей за ґрати, то в місцях позбавлення волі, враховуючи особливий період – воєнний стан, можна було б, аби вони робили якісь корисні речі, знову ж таки під контролем, підсумував майор ЗСУ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...