Опубліковано: 12 Лютого, 2023. Переглядів: 217


В Укренерго заявили про відсутність дефіциту потужностей

Наразі в енергосистемі немає дефіциту потужностей, але ситуація може змінитися, якщо споживання зростатиме. Про це повідомили в Укренерго, передає УНН.

«Споживання: залишається значним через зниження температури, хоча й меншим, ніж у будній день. Станом на сьогодні, завдяки цілодобовій роботі ремонтних бригад Укренерго та введенню в роботу двох блоків АЕС, а також зниженню споживання у вихідний день, дефіциту потужності немає», – повідомили у компанії.

В Укренерго додали, що ліміти споживання на сьогоднішню добу не доводились.

«Але в разі збільшення споживання можуть бути застосовані аварійні відключення. Зокрема, це стосується Одеської, Київської, Хмельницької, Житомирської областей та м.Київ, де в міру зростання споживання через мережеві обмеження можливі аварійні відключення.

Звертаємо увагу, що зняття лімітів споживання стосується тільки доби 12 лютого. З початком робочого тижня й характерним для нього зростанням споживання, обмеження можуть повернутись», – пояснили в компанії.

Там додали також, що продовжуються відновлювальні роботи на теплоелектростанціях, пошкоджених під час ракетних атак та нападів дронів. Здійснюється імпорт електроенергії.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...