Опубліковано: 11 Лютого, 2023. Переглядів: 367


В РФ знову заявили про готовність до переговорів з Україною: у Зеленського різко відповіли

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили про готовність до переговорів з Україною, але без попередніх умов.

Там зазначили, що обговорення потенційного перемир’я повинно вестися “на основі тієї реальності, яка існує”.

Про готовність до переговорів заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Вершинін в інтерв’ю телеканалу “Звезда”

“Так, класика каже, що будь-які військові дії закінчуються переговорами, і ми, звісно, вже говорили, що ми до таких переговорів будемо готові. Але тільки до переговорів без попередніх умов, переговорів на основі тієї реальності, яка існує. Переговорів з урахуванням тих цілей, які були нами озвучені публічно”, – сказав він.

Вершинін згадав переговорний процес минулого року. Однак заступник міністра заявив, що Україна нібито в односторонньому порядку вийшла з нього.

На думку російського дипломата, рішення про мирну угоду приймаються в “Вашингтоні і Брюсселі”, а не Києві, тому “звертатися треба туди”.

“Це залежить не від нас. Ми чітко сказали про свою позицію. Якщо пан Байден (Джо Байден, президент США) проявить обачність, мудрість, я маю на увазі його і його оточення, але ми свою позицію позначили чітко”, – продовжив Вершинін.

В Офісі президента вже відреагували на заяву МЗС РФ.

Радник голови ОП Михайло Подоляк чітко дав зрозуміти, що РФ не збирається виводити війська з України, тому ніяких переговорів не буде. Тільки перемога нашої країни дозволить закінчити війну в Європі.

“У періодичних заявах про “мир і переговори” Кремль підкреслює, що не йтиме з українських територій і не відповідатиме за злочини… це чергове підтвердження: про переговори не може бути й мови. Тільки перемога України, інакше війна в Європі не закінчиться, а РФ продовжить кримінально домінувати в світі”, – написав Подоляк.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...