Опубліковано: 11 Січня, 2021. Переглядів: 517


Карантин: Зеленський дав термінове завдання уряду

Президент Володимир Зеленський дав завдання Кабінету міністрів якнайшвидше провести детальну комунікацію з громадськістю щодо карантинних обмежень, впроваджених на період з 8 до 24 січня.

На нараді прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що обмеження в Україні значно м’якші, ніж локдауни у країнах ЄС. Зокрема у багатьох державах запроваджено комендантську годину, а жорсткий локдаун триває значно довше, ніж 2-3 тижні і постійно продовжується.

Також Шмигаль сказав, що в Україні працює транспорт, дозволена робота кіосків, продаються продукти харчування й побутова хімія.

“Нинішній карантин розроблявся на основі карантину вихідного дня, який ми проходили у грудні і який дав серйозне зниження заражень.

Ми дозволили всім працювати впродовж свят, усі підприємці мали можливість заробити. Усі санітарно-епідеміологічні служби, Міністерство охорони здоров’я і світовий досвід показують, що після свят обов’язково настає зростання заражень, тому зараз впровадження суворіших норм карантину є дуже правильним рішенням і дасть змогу уникнути катастрофи”, – заявив Шмигаль.

Зеленський дав доручення уряду якнайшвидше вийти з детальною презентацією всіх обмежень, щоб бізнес розумів, як він може працювати, а також щоб уникнути непорозумінь між владою та людьми, повідомляє сайт президента.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...