Опубліковано: 8 Лютого, 2023. Переглядів: 457


У Міненерго розповіли, чи будуть в Україні відключення світла навесні

В Україні може покращитися ситуація з електроенергією через настання весни. Однак ситуація в енергосистемі все ж залежатиме і від дій російських окупантів.

Міністр енергетики Герман Галущенко в телеефірі розповів, чи триватимуть в Україні віялові відключення з настанням весни, пише 24 Канал. Він повідомив, що в енергосистемі все ще є дефіцит генерації.

Через потепління Україна планує отримувати більше генерації

Водночас Галущенко підкреслив, що підвищення температури впливає на споживання. Відтак, у теплі пори року споживання менше, через що й менші ризики щодо віялових відключень.

“На жаль, досі є дефіцит генерації і, безумовно, з підвищенням температури це впливає на падіння споживання”,– сказав міністр.

Також він зазначив, що Україна розраховує на відновлювальні джерела, “які при наявності сонця зможуть давати більше генерації в систему”.

Галущенко утримався від точних прогнозів, адже багато чого, за його словами, буде залежати від атак з боку російських окупантів.

“Я не хотів би прогнозувати, у багатьох випадках це залежить від тих ударів, які будуть чи не будуть по енергосистемі”, – резюмував глава Міністерства енергетики.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...