Опубліковано: 8 Лютого, 2023. Переглядів: 204


Нардепу від партії Порошенка вручили обвинувальний акт. Він не хотів брати документи та зачинив двері авто (ВІДЕО)

НАБУ та САП вручили обвинувальний акт народному депутату у справі про недекларування нерухомості в Іспанії. Його ім’я не називають, але, згідно з оприлюдненою раніше інформацією, ідеться про представника Європейської солідарності Артура Герасимова.

У НАБУ нагадали, що повідомили йому про підозру ще в січні, але тоді місцеперебування Герасимова було невідоме.

Тому вручили обвинувальний акт особисто, коли його з’ясували, — у вівторок, 7 лютого.

На опублікованому НАБУ відео видно, як Герасимов у автомобілі відмовляється брати документи, а потім зачинив двері і поїхав.

«Все інше — адвокату, будь ласка[…] Ми прийдемо ознайомлюватися. Я не збираюся нічого брати. Я не вдарив. Будь ласка, не треба мені нічого сувати», — казав він прокурору, розмовляючи телефоном, імовірно, з адвокатом.

Прокурор САП скерував обвинувальний акт до суду. Загальна сума незадекларованих нардепом відомостей — майже 8 млн грн, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Зокрема, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс дані про двоповерховий будинок в Аліканте та паркомісце, які належать йому та його дружині. Загальна вартість — 228 тисяч євро. Також Герасимов незадекларував грошові активи у розмірі $1657, що були на рахунках в одному з українських банків.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...