Опубліковано: 6 Лютого, 2023. Переглядів: 3995


На Закарпатті між керівником районного соцзахисту та місцевою жителькою виник конфлікт. У поліції почали розслідування

У Тячівському районному соцзахисті між керівником установи та місцевою жителькою виник конфлікт, в результаті якого посадовець штовхнув жінку та вживав ненормативну лексику.

Про це Суспільному повідомив чоловік потерпілої Микола Британюк. Каже: дружина із заявою звернулася до поліції.

Речниця Нацполіції Ганна Дан повідомила Суспільному: за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень у поліції відкрили кримінальне провадження. (Санкція статті передбачає до 850 гривень штрафу або громадські роботи, до двохсот годин, або виправні роботи до одного року). Заявниці надали направлення для проходження судовомедичної експертизи для встановлення наявності та ступеня важкості отримання тілесних ушкоджень.

Що сталося

1 лютого до поліції із заявою звернулася Олена Британюк. Вона повідомила, що між нею та директором соцзахисту Василем Бонкою виник конфлікт, у ході якого посадовець штовхнув жінку. Відео конфлікту опублікував чоловік Олени на ютуб-каналі.

Чоловік потерпілої Микола Британюк розповів Суспільному: його дружина зверталася до соцзахисту із заявою для видачі посвідчення інваліда її мамі.

“4 січня написала заяву. Прийшла 27 січня, сказали ще нема, прийдіть 1 лютого і 100% буде. Коли жінка прийшла до Василя Бонки за посвідченням, він сказав що перший раз бачить її, і ніякої заяви від неї не було. Сказав пишіть заново заяву і чекайте ще. У результаті дійшло до того, що керівник соціального захисту штовхнув мою жінку і вживав ненормативну лексику”, — розповів Микола. Чоловік додав: “У поліції жінку направили на судовомедичну експертизу, однак, у зв’язку з браком часу, її не зробили”.

Це не перша скарга на посадовця

Голова Тячівської РДА Тімур Аверін розповів Суспільному: за даним фактом в районній державній адміністрації відкрили дисциплінарне провадження.

“Наразі збираємо заяви. До адміністрації викликали потерпілу для того, щоб вона дала скаргу та пояснення і будемо запускати процес”, — розповів Тімур Аверін.

За його словами, це не перша скарга на посадовця. Каже: “Надходили скарги у листопаді, грудні 2022 року. На нього відкривали дисциплінарне провадження, йому виносили службову невідповідність. У грудні видали розпорядження. Цей факт стався під час дії службової невідповідності, яку вже щодо посадовця застосовували”.

Що каже керівник соцзахисту

За словами Тімура Аверіна, керівник соцзахисту свій вчинок в райадміністрації пояснив так: “З його слів, він захищає інтереси держави. Люди просять посвідчення для виїзду за кордон, посвідчення не надходять в таких об’ємах, як просять. Ну, на цій ситуації це все виникло”.

За словами Тімура Аверіна, керівника соцзахисту планують відсторонити від виконання обов’язків.

Суспільне телефонувало до директора Тячівського районного соцзахисту Василя Бонки, щоб отримати коментар. Наразі він не відповідає. Суспільне готове озвучити його позицію, якщо він виявить бажання прокоментувати цей інцидент та звернеться у редакцію в будь-який зручний спосіб.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...