Опубліковано: 5 Лютого, 2023. Переглядів: 6022


Відключення світла ‒ в Укренерго повідомили обнадійливі новини

В Україні поступово зростає споживання електроенергії через посилення морозів. Однак, дефіцит в мережі дещо зменшився.

Ще більше споживання зросте у понеділок ‒ з початком робочого тижня. Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Після ремонту відновили роботу два блоки на теплових електростанціях. Разом з тим один блок виведено в аварійний ремонт.

Окрім того, протягом майже всієї доби відбувається імпорт електроенергії з інших країн.

“Дефіцит дещо зменшився завдяки збільшенню виробництва, проте зберігається на суттєвому рівні. Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні). А також на покриття потреб промисловості та населення. У Київській та Одеській областях є мережеві обмеження”, ‒ йдеться у повідомленні.

В Укренерго наголошують, що внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції та високовольтна мережа.

“Ліміти споживання доведені до всіх областей. Обмеження будуть діяти, за виключенням Київської та Одеської, лише на період з 16:00 до 20:00. В інший час доби обмеження споживання застосовувати не планується”, ‒ йдеться у повідомленні.

В Укренерго також наголошують, що внаслідок масштабної аварії на одній з підстанцій в Одесі та прилеглих районах продовжують діяти аварійні відключення.

“Разом з Одеською ОВА та обленерго фахівці Укренерго розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів. Ремонтні бригади цілодобово працюють для усунення наслідків аварії в Одеській області та якнайшвидшого відновлення енергоживлення”, ‒ наголошують у компанії.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...