Опубліковано: 5 Лютого, 2023. Переглядів: 414


Загроза великого наступу: у ЗСУ розповіли, куди росіяни стягують сили

Росія поступово стягує сили на окремі ділянки фронту на сході України. Однак українські військові не спостерігають зараз підготовки окупантів до широкомасштабного наступу на Донбасі. Про це розповів пресофіцер 68-ї окремої єгерської бригади Євген Назаренко в коментарі “24 каналу”.

За словами Назаренка, росіяни накопичують “певні” сили на Луганщині.

“Вони туди підтягують резерви та кажуть, що хочуть наступати саме звідти”, – повідомив він.

Додав, що українські десантно-штурмові війська тиснуть на росіян у районі Кремінної та Сватового Луганської області. Назаренко припустив, що окупанти хочуть контратакувати на цьому напрямку.

Єгерська бригада перебуває неподалік Вугледара на Донеччині. За словами пресофіцера, Збройні сили України нині не спостерігають формування величезного “кулак” росіян для наступу там.

“Але, звісно, “двіжуха” буде – це всім зрозуміло. Коли погода дозволить воювати повноцінно, то і з нашого, і з їхнього боку якісь дії будуть”, – наголосив Назаренко.

Він додав, що “інакше і бути не може”, адже обом сторонам “потрібно щось робити”.

Назаренко зауважив, що аби розпочати свої наступальні дії, росіяни чекають відповідної погоди.

“Щоб можна було їздити, потрібен або мороз, або щоб було сухо. З перехоплень російської морської піхоти відомо, що у них з техніки в основному БТРи. А зараз у нас (неподалік Вугледара) така мряка, все застрягає. Наступати немає жодної можливості”, – пояснив Назаренко.

Пресофіцер вважає, що Росія хоче почати свій наступ якомога раніше Сил оборони України.

“Вони хочуть випередити наш контрнаступ. Росіяни прекрасно розуміють, що до нас йде західна техніка у великій кількості. Також вони чудово розуміють, куди саме ми будемо наступати. Можливо, росіяни хочуть випередити ці події й зірвати плани нашого військового керівництва”, – припустив Назаренко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...