Опубліковано: 4 Лютого, 2023. Переглядів: 289


Виплати військовим: у Міністерстві оборони роз’яснили зміни з 1 лютого

У Міністерстві оборони пояснили зміни щодо виплат грошового забезпечення військовим. Додаткову грошову винагороду 30 тис. і 100 тис. грн виплачуватимуть по-новому. Виплати залежатимуть від того, чи перебуває військовий в тилу або безпосередньо в зоні проведення бойових дій. Коментар начальника відділу грошового забезпечення та заробітної плати Управління соціальної підтримки Міністерства оборони Олега Рогаля опублікували “АрміяInform“.

“З 1 лютого цього року виплати додаткової винагороди 100 тисяч гривень військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях безпосередньо на лінії зіткнення, не зміняться – як були торік 100 тисяч гривень, так і залишаться 100 тисяч гривень”, – сказав полковник.

Однак з 1 лютого збільшиться розмір щомісячного грошового забезпечення у середньому на 50%.

“Тобто якщо військовослужбовець отримував 13 тисяч гривень – це мінімальне грошове забезпечення було минулого року – то з 1 лютого цього року військовослужбовець отримуватиме мінімальне грошове забезпечення понад 20 тисяч гривень – три мінімальні заробітні плати”, – пояснив.

Хто ще отримуватиме 100 тис. грн

Крім військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях на лінії зіткнення, 100 тис. грн також отримуватимуть за час виконання бойових завдань:

військовослужбовці ракетних військ і артилерії;

льотчики за час виконання польотів у районах ведення бойових дій;

моряки;

військові медики (їх виділили в окрему категорію як військовослужбовців, що матимуть винагороду 100 тис. грн кожного місяця);

зенітно-ракетні війська та протиповітряні війська, які виконують завдання в районі проведення бойових дій.

Хто отримуватиме 30 тис. грн

Винагороду в 30 тис. грн щомісяця отримуватимуть:

військовослужбовці, які входять до складу угруповань Сил оборони країни та виконують бойові або спеціальні завдання згідно з бойовими наказами або розпорядженнями командирів військових частин;

військовослужбовці, які виконуватимуть завдання всебічного забезпечення угруповань Сил оборони;

військовослужбовці, які перебувають у підрозділах, що зараховані до складу резерву Головнокомандувача Збройних сил України.

30 тис. грн виплачуватимуть тільки за період виконання цих бойових спеціальних завдань.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...