Опубліковано: 4 Лютого, 2023. Переглядів: 7119


Відключення будуть тривалими ‒ в Укренерго розповіли про ситуацію в одній з областей

Масштаб аварії, що сталася вранці 4 лютого на одній з електропідстанцій біля Одеси доволі суттєвий. Тому відключення світла будуть тривалими. Зараз неможливо визначити конкретну годину, коли енергоживлення буде повністю відновлено. Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

На одній з високовольтних підстанцій, через яку заживлюється Одеса, вийшов з ладу автотрансформатор, який був відновлений після пошкоджень під час російських атак.

Тому в місті та кількох прилеглих до Одеси районах діють мережеві обмеження та аварійні відключення світла.

“Під час декількох останніх ракетних атак ворог навмисно обирав ціллю високовольтну інфраструктуру Одещини, намагаючись знеструмити область. Всі високовольтні підстанції в регіоні зазнали значних уражень. Ремонтні бригади Укренерго відновлювали функціонал неодноразово пошкодженого обладнання, яке працювало за резервними схемами. Через це для міста і деяких районів Одеської області діяли мережеві обмеження. Такий режим роботи, на який енергетики змушені перейти через обстріли, призвів до відмови неодноразово пошкодженого обладнання”, ‒ пояснили в Укренерго.

Зараз фахівці розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів. Ремонтні бригади Укренерго й обленерго працюють над усуненням наслідків аварії та відновленням енергоживлення.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...