Опубліковано: 2 Лютого, 2023. Переглядів: 1644


Понад 300 млн збитків: на Закарпатті виявили незаконний видобуток та збут андезиту

На Закарпатті виявили незаконний видобуток та збут андезиту.

Директору підприємства, якого підозрюють у причетності до справи, загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це розповіла Суспільному речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан.

Правоохоронці встановили, що на території родовища у селі Сусково 44-річний закарпатець, директор місцевого підприємства, незаконно проводив видобуток корисних копалин. Спершу видобуток андезиту компанія здійснювала відповідно до наданих їй дозволів. Згодом, через допущені підприємством грубі порушення, ліцензію анулювали.

“Попри заборону, усвідомлюючи протиправність своїх діянь, фірма продовжила добування каменю у промислових масштабах. Так само незаконно продовжився і продаж видобутої сировини місцевим підприємцям”, — розповіла речниця. Загальна сума збитків становить понад 300 млн гривень.

За незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене шляхом вибуху правоохоронці відкрили кримінальне провадження. У межах нього провели низку екологічних експертиз, в результаті чого слідчі поліції повідомили директору підприємства про підозру. Відповідно до санкції цієї статті йому загрожує до 8 років ув’язнення. Слідство у справі триває. Всі матеріали справи скерують до суду.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...