Опубліковано: 28 Січня, 2023. Переглядів: 298


Може статися в будь-який момент – боєць ЗСУ про новий наступ РФ

Росія готується до нового наступу проти України. Він може статися будь-якої миті і з будь-якого боку. Головний напрямок удару на сході. Там Росія поки що не досягла жодної значущої мети, заявив політолог та блогер, боєць ЗСУ Кирило Сазонов в ефірі Апостроф ТV.

Військо окупанти поповнюють “вагнерівцями” та “мобіками” з різних регіонів РФ. Екіпіровані вони вкрай примітивно: старі каска, автомат та бронежилет.

“Їх не шкодують. Ті, хто вміють воювати, діють малими групами і екіпіровані краще. Працюють переважно вночі чи в туман. Зараз Росія пішла шляхом завалювання м’ясом. Видно мало техніки і багато живої сили”, – заявив Сазонов.

На полі бою лежить стільки вбитих, що росіяни повинні або йти по них, або підкопуватися під ними. Вони не забирають своїх поранених, а за їхніми позиціями стоять загороджувальні загони.

“Тому росіяни ідуть в атаку, як приречені – з обох сторін на них чекають кулемети. У них немає стратегії на випадок поразки. Тому вони мобілізують все більше людей і кидають в атаку, не рахуючи втрат”, – наголосив боєць.

Також він додав, що зараз артилерія ЗСУ працює набагато краще, ніж на початку вторгнення, а росіяни не мають значної переваги. Водночас влітку в Бахмуті було спокійніше, ніж зараз.

“Щось прилітало раз на годину. Зараз Бахмут рівняють з землею. Майже всі мешканці виїхали. В першу чергу проукраїнські. Проте частина місцевих лишилася, є навіть діти. Живуть вони тільки з того, що привозять волонтери”, – заявив Сазонов.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...