Опубліковано: 23 Січня, 2023. Переглядів: 435


У розвідці розповіли про можливість ядерного удару

Росія утримує у Криму носії ядерної зброї. Але сьогодні загроза застосування ядерної зброї не стоїть так актуально, як на початку осені. Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький сказав про це в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Цьому сприяли і заходи міжнародної спільноти щодо ядерної безпеки, включаючи реакцію Сполучених Штатів Америки, Китаю, країн Європи.

Друге, ми постійно відслідковували і відслідковуємо все, що пов’язано з ядерною зброєю, тим паче перед початком широкомасштабного вторгнення. Носії ядерної зброї є і в Криму, росіяни постійно відпрацьовували питання доставки ядерного боєзаряду, підготовки зброї до можливого бойового застосування”, – зазначив він.

Російська тактична ядерна зброя була виготовлена ще у СРСР.

“У РФ було продовжено термін експлуатації, але на “Іскандерах”, на “Калібрах” бойовий заряд навіть не випробовувався. Але всі розуміють, що ядерна зброя у режиму Путіна є і Москва використовує це як один з елементів тиску та залякування. Тактична ядерна зброя не вирішує основного стратегічного завдання, необхідно говорити про це”, – додав Скібіцький.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...