Опубліковано: 22 Січня, 2023. Переглядів: 248


Росія націлила на Україну “Калібри”: у ВМС назвали кількість

У Чорному морі на бойовому чергуванні 22 січня перебуває 11 ворожих кораблів.

Серед них є чотири носії крилатих ракет. Загальний їхній залп складає близько 32 “Калібрів”. Про це повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

Окрім того, в Середземному морі є 10 російських кораблів, з них п’ять носіїв крилатих ракет “Калібр” загальним залпом – 72 ракети.

А в Азовському морі ворог продовжує контролювати комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі.

“За добу в інтересах РФ Керч-Єнікальською протокою до Азовського моря пройшло 34 судна, з них шість рухалось з протоки Босфор. До Чорного моря пройшло 26 суден, з них дев’ять продовжили рух у напрямку протоки Босфор”, ‒ йдеться у повідомленні.

При цьому РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

“Калібр” ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. “Калібр” летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...