Опубліковано: 17 Січня, 2023. Переглядів: 266


Кількість російських “Калібрів” у Чорному морі наближається до рекордної ‒ є загроза ударів

Українські військові на ранок 17 січня фіксують у Чорному морі шість ворожих ракетоносіїв.

Їхній максимально можливий залп ‒ 44 крилатих ракети “Калібр”, розповіла в ефірі телемарафону речниця оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Напередодні помічено, що пункт базування відвідав один човен для переспорядження.

“Це означає, що сьогодні ми оцінюємо загальний залп ракет на бортах усіх шести ракетоносіїв, які перебувають зараз на бойовому чергуванні, до 44 ракет”, ‒ сказала Гуменюк.

За її словами, небезпека ракетних атак з моря залишається актуальною.

“Перебування в морі на бойових позиціях, спорядження і така кількість – все це може свідчити про продовження ракетних атак”, ‒ наголосила Гуменюк.

Вона також розповіла, що досі найбільша кількість російських ракет у Чорному морі, які фіксували ЗСУ, становила 48 одиниць. Тобто нинішній показник наближається до рекордного.

“Калібр” ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. “Калібр” летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...