Опубліковано: 16 Січня, 2023. Переглядів: 543


Бyв спрaвжнiм гeрoєм: 10 рoків прoвів у мyках і мoвчав. Чoму не стaло Вaхтангa Кiкабiдзе

За словами колег та друзів Вахтанга Кікабідзе, актор та співак почав втрачати сили з того дня, коли перестав виходити на сцену. Про це пише SvitNewsUA.

Він був тим, кого давно прозвали найзнаменитішим грузином Радянського Союзу. Сьогодні, 15 січня 2023 року, Вахтанг Кікабідзе залишив цей світ на 85-му році життя.

До речі, рік тому з життя пішла дружина Вахтанга Кікабідзе, оперна співачка Ірина Кебадзе – вона була його єдиною любов’ю, подарувала сина Костянтина. Однак також Кікабідзе як рідну прийняв дочку Ірини від першого шлюбу Марину Сагарадзе.

Колеги та друзі поділилися з пресою відомостями про останні дні життя актора та співака Вахтанга Кікабідзе.

Зокрема, продюсер Кікабідзе Раті Абзіанідзе назвав причини його смерті.

“Всім відомо, що вже багато років у нього були проблеми зі здоров’ям, і це вплинуло. Хочу подякувати клініці <…>, в якій він знаходився кілька тижнів. Дякую лікарям і персоналу, які зробили все, що могли, але, на жаль , ми виявилися безсилими. Це велика втрата для всіх”, – заявив чоловік.

А ось грузинська співачка Нані Брегвадзе, яка дружила з Кікабідзе, розповіла, що перед смертю співак спілкувався лише очима. За її словами, він не міг говорити і лише морганням давав зрозуміти, що чує оточуючих.

Крім того, Нані Брегвадзе розповіла, що останнім часом стан артиста був настільки важким, що до його смерті близькі вже були морально готові, хоч не залишали сподівання, що співак вийде з кризи.

“Ми всі втратили незвичайного актора, незвичайну людину із чудовим почуттям гумору”, – сказала Брегвадзе.

Брегвадзе додала, що Кікабідзе “цілком не стежив за своїм здоров’ям” і постійно курив. За її словами, артист відчув себе дуже погано приблизно місяць тому, тоді його й поклали до лікарні.

Нана Келаптрішвілі, яка є близькою подругою Вахтанга Кікабідзе, зізналася, що артист сильно хворів, але повідомляти про це не бажав.

За її словами, артист мав ниркову недостатність і через це йому весь час доводилося робити процедуру видалення продуктів обміну речовин і видаляти надлишки рідини з крові.

“Він був на діалізі останні десять років уже. Мабуть, остаточно ресурси його організму закінчилися. Він помер у реанімації. Лікарі зробили все можливе. Але він помер… Наш стан словами передати неможливо. Велике горе. Вахтанг переживав непрості часи. через день був змушений робити діаліз. Через день – обов’язково. Тільки на сцені він почував себе чудово. Від нас пішла велика людина”, – наголосила вона.

До речі, також вона додала, що нещодавно актор зізнався, що коли він перебував ще в розквіті сил, лікарі виявили у нього рак мозку. Злоякісну пухлину видалили і він пішов на виправлення.

Вже відомо, що легендарного радянського та грузинського актора та виконавця пісень, лауреата Державної премії СРСР, народного артиста Грузії Вахтанга Кікабідзе поховають 19 січня на Верійському цвинтарі Тбілісі поряд із матір’ю. Як повідомив менеджер артиста Раті Абзіанідзе, це рішення сім’ї Кікабідзе, це було і його бажання за життя


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...