Опубліковано: 15 Січня, 2023. Переглядів: 341


Пішов з життя актор Вахтанг Кікабідзе – ЗМІ

15 січня помер грузинський актор, співак та режисер, заслужений артист України Вахтанг Кікабідзе.

Йому було 84 роки. Про смерть зірки радянських фільмів пише грузинське ЗМІ “Мтаварі архі”. Що стало причиною смерті артиста, поки що невідомо.

Найбільш відома роль Кікабідзе – льотчика Валіко Мізандарі у фільмі “Міміно” Георгія Данелії.

Кікабідзе був лауреатом Державної премії СРСР та мав багато інших нагород – радянських, грузинських та російських. Але після вторгнення Росії в Грузію 2008 року відмовився від російських нагород та більше ніколи не їздив в Росію.

Від початку війни на Донбасі 2014 року він активно підтримував Україну, приїжджав на гастролі, а 2019 року давав концерти в містах підконтрольного Україні Донбасу.

Перед повномасштабним російським вторгненням в Україну у лютому торік грузинські культурні діячі, політики записали відеоролик на підтримку українців. Звернувся, зокрема, Кікабідзе.

У серпні 2022 року Кікабідзе спрямував кошти від концерту на допомогу 26-й артилерійській бригаді ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича Сухопутних військ ЗСУ.

“Легендарний грузинський артист Вахтанг Кікабідзе витратив на допомогу артилерійській бригаді, зібрані від ювілейного концерту в Батумі. Шоу було присвячене Україні”, – повідомляли у бригаді.

На кошти від концерту артист придбав мікроавтобус із сухпайками для українських військових.

“Велика втрата. Співчуття України Грузії”, – коментують звістку про смерть актора у Telegram “Оперативний ЗСУ”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...