Опубліковано: 15 Січня, 2023. Переглядів: 278


Український безпілотник битиме за тисячу кілометрів ‒ випробування завершуються

Розробка українського безпілотника з дальністю ураження понад тисячу кілометрів уже на завершальній стадії. Пройшло кілька етапів випробувань. Але нині детально говорити про розробку на загал не можна. Про це розповіла речниця Укроборонпрому Наталія Садповідомляє Укрінформ.

За її словами, український безпілотник вже випробували в повітрі та під дією засобів радіоелектронної боротьби.

“Зараз проєкт з розробки безпілотного літального апарату з дальністю ураження понад тисячу кілометрів та корисним навантаженням до 75 кілограмів досяг такого етапу, коли говорити про нього ми, на жаль, нічого не можемо”, ‒ розповіла Сад.

Ще з початку літа Укроборонпром працював над програмою розвитку виробництва безпілотних літальних апаратів, аби уніфікувати цей вид озброєння з урахуванням потреб армії.

“Йдеться, власне, про уніфікацію ролі й місця тих чи інших дронів на полі бою, про те, якими тактико-технічними характеристиками вони мають володіти. А також про те, чи потрібен для них універсальний боєприпас. Висновок: такий боєприпас потрібен”, ‒ сказала Сад.

За її словами, вже вирішено, що новий український безпілотник далекого радіуса дії використовуватиме спеціальний боєприпас. Його розробили приватні партнери Укроборонпрому.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...