Опубліковано: 4 Січня, 2023. Переглядів: 500


Вашингтон зробив гучну заяву щодо мирних переговорів між РФ і Україною

Сполучені Штати Америки не вважають, що Росія готова до проведення добросовісних переговорів і справжньої дипломатії щодо досягнення миру в Україні на основі статуту ООН та міжнародного права.

Тому у Вашингтоні зосередяться на поставках зброї українцям та посиленні позицій Києва, заявила 3 січня речниця Білого дому Карін Жан П’єр під час брифінгу.

“Усі ми підтримуємо справедливий мир. Але коли ми говоримо про нього, це має включати принципи ООН щодо суверенітету і територіальної цілісності. Важко сприймати серйозно ідею про те, що Росія готова до добросовісної дипломатії, коли вони подвоюють зусилля, щоб зберегти нинішній стан речей. РФ подвоює зусилля з анексії української території і наполягає на тому, що потрібно її утримувати. А це зовсім не основа для справжньої дипломатії”, – ідеться в повідомленні.

Одним із пріоритетів зовнішньої політики адміністрації президента США Джо Байдена у 2023 році стане підтримка України та принципів міжнародного порядку, який захищає суверенітет та територіальну цілісність і відкидає як агресію РФ у Європі, так і в усьому світі.

“Наша робота полягає в тому, щоб продовжувати підтримувати Україну на полі бою, щоб вони були в найкращій позиції, зокрема і за столом переговорів, коли це станеться”, – пояснила речниця Білого дому.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...