Опубліковано: 27 Грудня, 2022. Переглядів: 266


Експерти назвали місця, в яких категорично заборонено ставити Wi-Fi-роутер

Якщо ви плануєте встановити вдома Wi-Fi, для початку потрібно знайти для нього ідеальне місце.

Від цього залежить робота та швидкість інтернету. Корисні поради експлуатації маршрутизатора опублікувало видання Dailyrecord.

Найгірші місця для Wi-Fi роутера

Перше місце, яке точно не потрібно використовувати для Wi-Fi, – це територія біля ліжка. Люди часто користуються інтернетом, коли прокинулися, чи збираються йти спати. Роутер випромінює радіохвилі, які справді дуже шкідливі для нашого здоров’я. Тому краще, щоб Wi-Fi був від спального місця.

Також на думку експертів, одним з найгірших місце для Wi-Fi роутера є кухня. У цій кімнаті ніколи не слід тримати маршрутизатор. Сигнал може легко перерватися через вплив інших кухонних приладів, таких як мікрохвильова піч. Такі прилади значно уповільнюють Wi-Fi сигнал.

Духовки, холодильники та інша електроніка робить кухню абсолютно неправильним середовищем для пристрою.

У жодному разі не можна ставити роутер на вулиці. Адже температура не підходить для техніки. Взимку холодно, а влітку буває надто спекотно. Усі ці перепади можуть серйозно нашкодити роутеру.

Ще одне місце, яке категорично не підходить для Wi-Fi, це шафи з дзеркалами. Багато хто думає навпаки, що це ідеальне місце. Насправді дзеркало перебиває сигнал. Іноді на стільки, що ви будете змушені постійно тримати відкриту шафу, а це досить незручно.

Блокування сигналу також може статися, якщо поставити пристрій у шафі чи за телевізором.

Напереродні різдвяно-новорічних свят варто пам’ятати, що не слід тримати Wi-Fi роутер занадто близько до ялинки. Це також може серйозно вплинути на швидкість роботи інтернету.

Ще кілька корисних порад

Бодай раз у місяць корисно перезавантажувати роутер, це допоможе уникнути багатьох проблем. Також варто перевіряти швидкість інтернету за допомогою безкоштовних сервісів. Якщо швидкість знижена – зверніться до провайдера.

Не вимикайте роутер на ніч, оскільки він може не отримати життєво важливих оновлень.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...