Опубліковано: 27 Грудня, 2022. Переглядів: 327


Росія готується до масштабного удару. В хід можуть піти не лише ракети – Гуменюк

Є ознаки, що вказують на підготовку росіян до масованого обстрілу України саме у святкові дні.

Сили оборони напоготові і відбиватимуть можливу атаку.

Про це заявила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні “Єдині новини” 27 грудня, передає Gazeta.ua.

“По-перше, вони (окупанти) дійсно намагаються побавити нас світла і світлих свят… По-друге, ми спостерігаємо їх певну активність. Вони тривалий час не виводили ракетоносії в Чорне море на бойове чергування, наразі там перебуває три ракетоносії, два з яких підводні. Це ускладнює певним чином виявлення самого пуску ракет, але все ж таки не робить неможливими для нашого влучання протиповітряної оборони”, – сказала Гуменюк.

За її словами, існує імовірність завдання комбіновано удару по Україні – з використанням ракет і дронів-камікадзе одночасно.

“Тактика ворога може змінюватися, не обов’язково це буде масована ракетна атака або може бути комбінована. Нагадаймо, що вони (росіяни) нещодавно отримали партію дронів і вже почали їх використовувати”, – зазначила Гуменюк.

За її словами, росіяни змінили підходи до використання ударних дронів іранського виробництва.

“Саме те, що вони не використовують їх так часто, як безпілотники з попередньої партії говорить про певну зміну тактики їх дій. Вони намагаються використовувати їх для виявлення протиповітряної оборони – перша хвиля саме на це спрямована, а потім вже йде наступна – ударна хвиля. Це ми вирахували за їх попередніми нападами на наші системи ППО і енергетичну систему”, – пояснила Гуменюк.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...