Опубліковано: 26 Грудня, 2022. Переглядів: 327


“РФ готується до масованого удару” – у ЗСУ попередили українців про загрозу

Росія готується до масованого обстрілу території України. Українські військові готові відбивати атаку. Про це заявила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в телемарафоні “Єдині новини” 26 грудня, передає Gazeta.ua.

“Очевидно, що росіяни до чогось готуються. Наразі у морі один надводний, два підводні ракетоносії, що в загальній кількості складає 16 ракет “Калібр”.

Пам’ятаємо про те, що в них є таке тяжіння до повторення більш-менш для них значущих операцій. Якщо згадати 5 грудня, коли виводили і ракетоносії в море, і підіймали стратегічну, і тактичну авіацію, в принципі все дуже схоже”, – наголосила Гуменюк.

Вона зауважила, що ворог може завдати не лише масованого удару, а й точкових.

“Зрозуміло, що в них вичерпуються запаси. Але недооцінювати ворога не можна. Росіяни намагаються поповнювати свої резерви попри санкції й попри обмеження у своїх потужностях. Бачимо, що вони вишукують можливість затримувати хід подій, взяти так звану оперативну паузу, щоб підтягнути резерви й продовжувати своє “побєдоносне шоу”, як вони вважають. Але наша протидія адекватна, ми не дамо їм тієї паузи”, – додала Гуменюк.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...