Опубліковано: 20 Грудня, 2022. Переглядів: 283


У Держдепі США зробили гучну заяву щодо Путіна і війни в Україні

У Сполучених Штатах Америки прокоментували заклики колишнього радника Білого дому з питань нацбезпеки, ексглави Держдепу 99-річного Генрі Кіссінджера про необхідність Києва домовлятися з Росією.

Україна сама вирішуватиме своє майбутнє, захищаючи власні території, заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс у понеділок, передає “Укрінформ”.

“Ми переконані, що Україна і лише Україна має право вирішувати своє майбутнє. Ми, як і президент Володимир Зеленський, вважаємо, що ця війна врешті-решт має закінчитися шляхом діалогу та дипломатії. Ми віримо в необхідність миру, який був би більш справедливим і міцним”, – пояснив речник, зазначивши, що не коментує заяви приватних осіб.

Прайс нагадав, що своє бачення справедливого миру Зеленський виклав світовим лідерам G20, які зібралися у листопаді на Балі. А через декілька годин Росія відреагувала на його слова ще одним жорстоким нападом на об’єкти інфраструктури України з використанням безпілотників, ракет і бомб.

Він наголосив, що після провалів на полі бою президент Росії Володимир Путін вдався до використання зимових холодів як зброї. У цій “варварській тактиці” йому допомагають прихильники в Ірані.

“Часткова мобілізація у Росії та пошуки зброї в Ірані та Північній Кореї не змінили загального ходу битви, навіть незважаючи на те, що іранські дрони завдають величезної шкоди по всій Україні”, – підкреслив речник.

Прайс зазначив, що враховуючи зміну стратегії Путіна, США надають українським партнерам саме те, що їм потрібно для використання у бою. Водночас не вся зброя надається західними партнерами публічно.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...