Опубліковано: 17 Грудня, 2022. Переглядів: 293


Війна в Україні зайшла в глухий кут, але Путін уже не зупиниться – Politico

Офіційні особи світових країн заявляють, що ні Україна, ані Росія не бачать для себе користі у мирних переговорах.

Повномасштабна війна Російської Федерації проти України заходить у глухий кут, жодна зі сторін не має наміру здаватися, пише видання Politico.

“Зараз я не бачу жодних перспектив для переговорів.

Але головне, щоб така можливість зберігалася”, – заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг.

Видання зазначає, що президент Росії Володимир Путін занадто погруз у війні, щоб повернути назад.

“До того ж, це може призвести до падіння режиму російського диктатора. Регулярне постачання західних озброєнь дає можливість мотивованим українцям продовжувати бій. Тим часом, жодна зі сторін поки що не має ресурсів, які б забезпечили швидку перемогу”, – зазначають журналісти.

Найімовірніший сценарій виглядає туманно. Війна може зайти у глухий кут або перейти в заморожений конфлікт, вважає високопоставлений європейський дипломат. Представники НАТО також не бачать сприятливих для переговорів умов на полі бою. РФ і Україна розглядають можливості для ведення бойових дій 2023 року.

“До мене доходять чутки про можливі мирні переговори”, – заявив цього тижня президент Литви Ґітанас Науседа, додавши, що джерела цих чуток не в Україні і не в РФ.

Ексочільниця розвідспільноти США зі стратегічного аналізу РФ вважає, що війна не закінчиться, поки Путін залишатиметься при владі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...