Опубліковано: 15 Грудня, 2022. Переглядів: 340


Лукашенко може вступити у війну – Громов назвав ознаки

У Білорусі набирають добровольців до тероборони, схвалили законопроєкт про смертну кару за держзраду та подовжили заборону на виїзд.

Все це може свідчити про підготовку самопроголошеного президента Олександра Лукашенка до участі у війні в Україні, сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

“За наявними даними в прикордонних з Україною районах Брестської області минулого тижня тривав процес агітації вступу добровольців до підрозділів територіальної оборони”, – розповів він.

Кандидатам кажуть, що у разі впровадження в воєнного стану їм дадуть зброю та амуніцію. Їхнім основним завданням буде охорона та оборона громад у складі підрозділів територіальної оборони.

Палата представників Білорусі схвалила законопроєкт про впровадження смертної кари за державну зраду для військових та держслужбовців.

“Не виключено, що такі дії режиму Лукашенка є одним з кроків в рамках підготовки до участі в війні проти України”, – сказав Громов.

Прикордонний комітет Білорусі до 1 березня 2023 року продовжив обмеження на виїзд та перебування громадян в прикордонній смузі у Гомельській області, що межує з Київською та Чернігівською областями.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...