Опубліковано: 8 Грудня, 2022. Переглядів: 194


Єврокомісія оголосила новий пакет санкцій проти РФ

Єврокомісія підготувала дев’ятий пакет санкцій проти Росії. Про це 7 грудня заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє офіційний сайт Єврокомісії.

За її словами, ЄС підтримує Україну і змушує Росію “платити за свою жорстокість”.

“Ті вісім пакетів санкцій, які ми запровадили, вже сильно кусаються. І сьогодні ми посилюємо тиск на Росію, дев’ятим пакетом санкцій”, – сказала фон дер Ляєн.

Зокрема, до санкційного списку в ЄС додали ще майже 200 фізичних та юридичних осіб.

“Сюди входять російські збройні сили, а також окремі офіцери та оборонно-промислові підприємства, члени Державної Думи та Ради Федерації, міністри, губернатори та політичні партії тощо. Цей список охоплює ключові фігури у жорстоких і навмисних ракетних ударах Росії по мирному населенню, у викраденні українських дітей до Росії та в розкраданні української сільськогосподарської продукції”, – розповіла фон дер Ляєн.

Запроваджено також санкції проти трьох додаткових російських банків, включаючи повну заборону на транзакції Російського банку розвитку регіонів.

“Ми також хочемо запровадити новий експортний контроль та обмеження, зокрема щодо товарів подвійного використання. Це включає ключові хімічні речовини, нервово-паралітичні речовини, електроніку та ІТ-компоненти, які можуть бути використані російською військовою машиною. Ми перекриємо доступ Росії до всіляких дронів і безпілотних літальних апаратів. Ми пропонуємо заборонити прямий експорт двигунів для безпілотників до Росії та експорт до будь-яких третіх країн, наприклад Ірану, які можуть постачати безпілотники до Росії”, – йдеться у заяві.

Президент Єврокомісії також додала, що ЄС “націлиться” на російську пропагандистську машину, прибравши з ефіру чотири додаткові канали та всі інші платформи розповсюдження.

“І ми пропонуємо подальші економічні заходи проти російського енергетичного та гірничодобувного секторів, включаючи заборону на нові інвестиції в гірничодобувну промисловість у Росії. Цей пакет доповнюється повною забороною ЄС на імпорт російської морської нафти, яка набула чинності цього тижня. А також глобальним обмеженням цін на нафту, погодженим G7”, – наголосила фон дер Ляєн.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...