Опубліковано: 7 Грудня, 2022. Переглядів: 4169


США заявили про загрозу ядерної аварії в Україні

Аби недопустити ядерної аварії в Україні, Сполучені Штати Америки вважають за необхідне забезпечити безперебійне електропостачання атомних станцій країни.

Напади Росії призвели до відключення зовнішнього живлення українських атомних електростанцій, заявила 7 грудня перша заступниця помічника держсекретаря США в Бюро з міжнародної безпеки та ядерного нерозповсюдження Енн Ганзер під час брифінгу.

“Це змушує реактори на станціях аварійно зупинятися. Надійне зовнішнє електропостачання є необхідним для безпечної роботи українських АЕС, будь-якої електростанції загалом. А без зовнішньої потужності для охолодження ядерного палива це може призвести до ядерної аварії. Це важливо, і ці атаки потрібно припинити”, – сказала вона.

Росія цілком очевидно руйнує цивільну електричну інфраструктуру України.

“Вважаю це неприйнятними та ганебним продовженням і без того жорстокої, невиправданої війни РФ проти України та українського народу. США твердо вірять, що Запорізька атомна електростанція та енергія, яка там виробляється належить Україні”, – додала Ганзер.

Представниця Держдепу нагадала, що Вашингтон підтримує зусилля МАГАТЕ та генерального директора Рафаеля Ґроссі щодо захисту ЗАЕС.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...