Опубліковано: 7 Грудня, 2022. Переглядів: 3099


Україна більше не має обмежень на відстань для ударів ‒ Financial Times

Удари безпілотників по військових аеродромах на території РФ показали, що в Росії немає “безпечних зон”.

А Україна більше не має обмежень на відстань для ударів. Цілей невдовзі можна бути досягти навіть у Сибіру.

Про це, посилаючись на радника української влади з питань оборони, пише видання Financial Times

За словами неназваного джерела, українські удари зможуть долати відстань більш як 1 тис. км від кордону.

“Атаки повторюються. У нас немає обмежень щодо дальності, і незабаром ми зможемо вразити всі цілі на території Росії, у тому числі в Сибіру. В Україні ми знаємо, як важко захищатися від таких атак із повітря. Незабаром і Росія не матиме безпечних зон”, – каже джерело видання.

Як стверджує Financial Times, цього тижня Україна продемонструвала, що може завдавати дальніх ударів без західного обладнання, запустивши власні безпілотники. Вони вразили три військові бази в глибині РФ. Одна з них розташована всього за 160 км від Москви.

У коментарі виданню представники Міністерства оборони України та аналітики сказали, що такі атаки є частиною нової тактики. Її мета – зірвати військове планування РФ і “розбурхати громадськість”, показавши, що ніде не є безпечно.

“Але що відрізняє останні удари України, то це їхня дальність і те, що вони пробили російську систему ППО і вразили стратегічні військові бази, які раніше вважалися невразливими”, – наголошує видання.

Водночас журналісти нагадують, що Київ публічно не взяв відповідальності за удари і багато деталей операції досі залишаються невідомими.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...