Опубліковано: 30 Листопада, 2022. Переглядів: 325


У Кремлі готуються до введення військового стану

Кремлівський диктатор не має варіантів для зупинки бойових дій в Україні без втрати власних політичних позицій у Росії. Втім, продовження війни так само не йде на користь Владіміру Путіну, однак відтерміновує агонію його режиму.

За даними джерел 24 каналу в українських спецслужбах, вище військово-політичне керівництво насправді розглядає варіанти оголошення повної мобілізації у Росії на початку 2023 року.

Разом із цим у Кремлі думають над введенням у країні-агресорці військового стану, бо інакших опцій для затягування війни у Путіна просто не залишилося.

Однак ситуація на полі бою наразі є такою, що кращих варіантів для Росії буквально не існує.

Напередодні заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що окупантам кажуть, що для перемоги треба мобілізувати 5 мільйонів осіб і навіть допускають введення воєнного стану в країні. Як зазначив Громов, головне воєнно-політичне управління Росії підготувало та розіслало у війська документ під назвою «Висновки війни з НАТО в Україні».

Оцінюючи можливості Путіна зібрати на війну ще кількасот тисяч росіян, варто аналізувати результати так званої «часткової мобілізації», коли за кілька місяців режиму вдалося загрести до війська близько 300 тисяч осіб.

При цьому жодних серйозних бунтів чи опору з боку суспільства через заходи з мобілізації восени 2022 року не було. «Чмобіки» мовчки йшли на забій без спорядження та підготовки, а їхні родини ніяк не пручалися тому, що чоловік чи син загине в Україні.

Цілком логічно, що оголошення повної мобілізації призведе до посилення тиску на населення з боку влади та силовиків, а також збільшить кількість ухилянтів. Тим паче, що після «часткової» всім стало зрозуміло, наскільки жахливим є ставлення держави до солдатів.

Тим не менше у разі, якщо Путін вирішить остаточно піти ва-банк та закидати ЗСУ сотнями тисяч чи навіть мільйонами мобіків, йому точно вдасться зібрати величезну кількість смертників.

Зрозуміло, що ніхто з росіян не протестуватиме проти самої ідеї війни з Україною. Як показала практика, населення Московії хвилює не те, що їх солдати гинуть на чужій землі, а те, що орду погано забезпечують та не готують до участі у бойових діях.

Звісно ж, псевдоліберали та «опозиціонери» можуть і надалі просити план Маршала для Росії та розповідати про те, як «русскіє не хочуть воювати». Але їм варто подивитися на поля під Бахмутом та подумати, чому ж оті десятки тисяч мобілізованих йдуть на забій хвиля за хвилею, якщо «війна є непопулярною серед росіян».

Як зазначають у розвідці Великої Британії, «мобілізовані» у великій кількості гинуть саме у Донецькій області. Найбільше втрат фіксують внаслідок спроб ворога штурмувати Бахмут, адже саме це місто Путін наказав захопити ще на початку осені. Зауважимо, що ворог буквально розбивається об облаштовані оборонні смуги українського війська. У розвідці припустили, що невдовзі на Кремль очікують нові хвилі протестів.

Тим не менше, загальна мобілізація не вирішить проблем Путіна та не допоможе йому виграти війну, а лише продовжить агонію терористичного режиму.

Зауважимо, що для окупантів жовтень став рекордним за смертністю солдатів. Це пов’язано з непідготованими мобілізованими, яких відразу кинули на фронт. Якщо влітку сума компенсацій, що мають виплачуватися загиблим і пораненим, оцінювалася майже в 1 мільярд доларів щомісяця, то за останній місяць війни вона перевищує 3,5 мільярда доларів.

Мільйони росіян, яких так чи інакше зачепила мобілізація, зіштовхнулися з новою для себе реальністю: вони дізналися, що держава не здатна забезпечити їх батьків/синів/чоловіків всім необхідним, а купувати спорядження треба за свої гроші. Також відкриттям для них стало те, що Росія не має можливості платити всім мобілізованим зарплати, бойові та компенсації, а за загиблого даватимуть продуктовий набір замість нової «Лади».

То ж якщо Путін все ж таки вирішить остаточно «закрутити гайки» орді, буквально через пару місяців його вірні фанати можуть зустрітися із жорстокою реальністю: їх закидатимуть на забій безкоштовно. Без техніки та із гарматами часів Другої світової.

Загальна мобілізація не просто прискорить економічну смерть Росії, а стане для неї останнім цвяхом у труну, і Путін це не може не розуміти.

Втім, чи ризикне він залишити все багатомільйонне населення без засобів для існування заради продовження війни? Тут відповідь однозначна, адже єдина адекватна опція для збереження хоча б якогось майбутнього Росії – повне виведення військ з України, включаючи Крим та Донбас, а на це кривавий диктатор не піде ніколи.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...