Опубліковано: 26 Листопада, 2022. Переглядів: 351


Білоруські силовики влаштували провокацію на кордоні з Україною (+ФОТО, ВІДЕО)

Республіка Білорусь продовжує підтримувати штучно створену міграційну кризу та умисно створює умови для спроб незаконного перетину кордону мігрантами.

Так, на північному кордоні затримано групу нелегальних мігрантів, яких до кордону доставили білоруські прикордонники.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Групу нелегальних мігрантів – вихідців із Південно-Східної Азії на державному кордоні затримали прикордонники Житомирського загону.

“Під час виконання завдань військовослужбовці Державної прикордонної служби помітили доріжку слідів, що вела з території Білорусі й одразу виявили та зупинили шістьох іноземців. Як надалі з’ясувалося, вони громадяни Пакистану та Бангладеш”, – ідеться у повідомленні.

Затримані чоловіки повідомили, що територією Білорусі їх до кордону з Україною на автомобілі довезли особи у військовій формі, вони припускають, що це були представники прикордонної служби РБ.

Далі їм вказали, в якому напрямку мігранти мають прямувати.

Також, перебуваючи в Білорусі, вони контактували з представниками правоохоронних органів, які організовували їхній незаконний маршрут і які наказали їм після незаконного перетину державного кордону зателефонувати та повідомити про місце перебування.

“Це підтверджується і переписками в месенджерах в телефонах іноземців. Зі слів мандрівників, до цього вони безуспішно намагалися потрапити в Польщу, теж за сприяння білоруських правоохоронців. Проте довгою подорож у мігрантів не була, одразу після незаконного перетину кордону вони були затримані українськими прикордонниками”, – йдеться у повідомленні.

Зараз із затриманими нелегалами проводяться заходи перевірки, встановлюються обставини спроби незаконного перетину кордону та хто сприяв їм у такій “подорожі”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...