Опубліковано: 21 Листопада, 2022. Переглядів: 255


Сьогодні християни відзначають Собор Архістратига Михаїла: що не можна робити

21 листопада християни східного обряду відзначають свято архистратига Михаїла.

В Україні ставлення до цього свята, як і до архангела Михаїла завжди було особливим. Адже його вважають покровителем Києва.

Здавна цього дня молилися “головному небесному воїну” про захист від ворогів, злодіїв, стихійних лих і всякого зла, пише Gazeta.ua.

Віряни цього дня обов’язково йдуть до церкви та моляться архистратигу Михаїлу.

Помітили, що на Михайла часто буває останнє перед справжньою зимою потепління. Дороги у цей день відтавали, тому його ще називали “Михайлівські грязі”.

За повір’ями, на Михайла не можна нічого робити в корисливих цілях. Казали, що Михайло обов’язково покарає тих, хто наживається на людях.

Вдалим вважають це свято для вирішення сімейних питань. Його краще провести з родиною. Добрий день для водних процедур ‒ можна відвідати лазню або басейн.

За народними віруваннями, на Михайла категорично не можна мити голову, бо “змиєте” розум. Не слід також судити інших людей, обговорювати їх, заздрити.

Давні прикмети свідчать: якщо цього дня багато жолудів на дубі ‒ до м’якої зими. Казали також, що сонячний день на Михайла ‒ до морозної зими. А густий туман віщує потепління.

Якщо вранці 21 листопада мороз, то в грудні і січні буде багато снігу. А іній ‒ до суворої зими.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...