Опубліковано: 20 Листопада, 2022. Переглядів: 269


“Вже 26 лютого поїхали боронити Київщину”. Історія підрозділу “Карпатська Січ” (+ФОТО)

Український добровольчий підрозділ “Карпатська Січ” був заснований у 2010 році та діяв на території Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей.

Тоді це був Націоналістичний Рух.

Цього року “Карпатська Січ” відзначає 12-у річницю.

Історію створення підрозділу та як воюють його добровольці в складі ЗСУ, — розповів командир одного з підрозділів “Карпатської Січі” Тарас Деяк в інтерв’ю інформаційному агентству АрміяInform.

Тарас Деяк розповів історію формування підрозділу: “Карпатська Січ” — це правонаступник, або навіть сучасний спадкоємець Організації Народної Оборони, котра у 1938–39 роках стала армією незалежної української держави — Карпатської України. Більшість членів сучасної організації на момент початку повномасштабного вторгнення мали досвід участі в АТО/ООС ще з 2014 року у складі різних підрозділів. Були й ті, хто служив у Збройних Силах України”.

За словами Тараса Деяка, 24 лютого до них звернулося багато людей, котрі хотіли захищати Батьківщину саме у складі підрозділу “Карпатська Січ”.

“Ми наразі активно працюємо над тим, аби юридично об’єднати всіх своїх людей в одній військовій частині. Сьогодні воїни нашого підрозділу — це добровольці у складі офіційних структур. У нас взагалі були нестандартні випадки, коли бійці однієї бойової групи брали “відпустку” та їхали не додому, а до іншої бойової групи, щоб у бойових умовах освоїти певний тип озброєння”, — розповів військовий.

Перша бойова група “Карпатської Січі” поїхала боронити Київську область 26 лютого. Бійці підрозділу захищали Україну від агресора на Київщині, Луганщині та Херсонщині.

Тарас Деяк розповів: “На все життя закарбувався в пам’яті наступ росіян під Попасною — там ми познайомилися майже з усім важким озброєнням орків. Також дуже непростими були деякі спроби просувань українського війська на Херсонщині, в яких “Карпатська Січ” брала участь. Одним із найтяжчих епізодів для них була загибель 6 березня в Гостомелі командира першої бойової групи Кирила Бабенцова на позивний “Кобра”, де група розвідки потрапила в засідку”.

“Сучасна війна вимагає сучасних рішень. Насправді мене приємно шокує кількість винахідливих українців. Дуже погано, що до повномасштабного вторгнення їхній потенціал не використовувався. Тепер надолужуємо і, точно знаю, —  разом обов’язково переможемо”, — підсумував командир одного з підрозділів “Карпатської Січі” Тарас Деяк.

"Перша бойова група вже 26 лютого поїхала боронити Київську область". Історія добровольчого підрозділу "Карпатська Січ"

"Перша бойова група вже 26 лютого поїхала боронити Київську область". Історія добровольчого підрозділу "Карпатська Січ"


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...