Опубліковано: 20 Листопада, 2022. Переглядів: 240


Щонайменше 12 “прильотів”: Росія потужно обстріляла Запорізьку АЕС

Російські військові весь ранок 20 листопада обстрілювали Запорізьку атомну електростанцію.

Зафіксовано щонайменше 12 “прильотів” на майданчик АЕС.

Про це повідомили в компанії “Енергоатом”.

У результаті є пошкодження об’єктів станції.

“Пошкоджено естакади зв’язку зі спецкорпусами, баки запасу хімобессоленої води, система продувки парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання інфраструктури станції. Також зафіксовано три влучання в районі підстанції “Райдуга”. Відомості про пошкодження та руйнування там ще з’ясовують. Характер і перелік пошкодженого обладнання ЗАЕС свідчить про те, що рашисти цілили та вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була необхідна для запуску енергоблоків №5 та №6 і відновлення виробництва електроенергії Запорізькою АЕС для потреб України”, ‒ йдеться в повідомленні.

В Енергоатомі вважають, що росіяни обстріляли станцію, щоб не дати можливості запустити енергоблоки.

“Рашисти всіляко намагалися не дати українському персоналу станції запустити енергоблоки. Фейковим директором станції від Росатому Романенком, за сприяння російських військових, що захопили ЗАЕС і використовують її як власну військову базу, було заблоковано підготовку енергоблоків для виведення на мінімальний рівень потужності. Однак цього їм виявилося недостатньо, й сьогодні рашисти обстріляли та пошкодили саме те обладнання, відмова якого унеможливлює будь-які подальші дії щодо запуску енергоблоків ЗАЕС”, ‒ наголошують в Енергоатомі.

На обстріли Запорізької АЕС відреагували в МАГАТЕ. Генеральний директор агентства Рафаель Маріано Ґроссі закликав обидві сторони конфлікту якнайшвидше запровадити зону безпеки навколо ЗАЕС.

“Новини від нашої команди надзвичайно тривожні. На майданчику цієї великої атомної електростанції сталися вибухи, що абсолютно неприпустимо. Хто б не стояв за цим, це має бути негайно припинено”, ‒ заявив Ґроссі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...