Опубліковано: 18 Листопада, 2022. Переглядів: 336


Влада закликала 360 тисяч українців евакуюватися: про кого йдеться

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців нещодавно звільнених населених пунктів евакуюватися в регіони, які більше підготовлені до зими.

Про це пише Дзеркало тижня.

На сьогодні йдеться про 360 тисяч людей з 943 деокупованих населених пунктів.

Зокрема, на Харківщині звільнили від російських окупантів 568 населених пунктів, 226 населених пунктів – у Херсонській області, 99 – у Миколаївській, 43 – на Донеччині та 7 – на Луганщині.

Верещук зазначила, що всім, хто згодиться на евакуацію, необхідно зателефонувати на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 15–48, де роз’яснять механізми її здійснення. Також вона пообіцяла, що влада забезпечить людей виплатами – у розмірі 2000 грн на місяць на дорослу людину та 3000 грн на дитину чи особу з інвалідністю.

«Ми готові забезпечити готівкою всіх, хто буде евакуюватися: безкоштовне проживання, харчування, усе, що необхідно. Супровід ми готові надати. Скільки таких людей — немає різниці», — наголосила Верещук в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що зі звільнених територій уже евакуювали 22 тисячі осіб. За словами Верещук, три області вже готові прийняти людей з евакуаційних поїздів. Це Львівська, Тернопільська та Полтавська області, які готові розмістити людей та пережити зиму.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...