Опубліковано: 15 Листопада, 2022. Переглядів: 272


Україну попереду чекають важкі бої – міноборони США

Звільнення Херсона стало значним досягненням для України.

Однак російські війська, схоже, не збираються залишати решту окупованих територій. Тому на українську армію попереду чекають важкі бої.

Про це заявив представник міністерства оборони Сполучених Штатів Америки на брифінгу 14 листопада.

“Росіяни, схоже, не збираються залишати іншу частину окупованої України. І там, безсумнівно, ще чекають важкі бої. Але звільнення Херсона – це значне досягнення і свідчення стійкості, рішучості та наполегливості українського народу і його збройних сил у боротьбі за захист своєї країни”, – сказав він.

Зазначив, що зараз українські сили продовжують закріплювати досягнуті успіхи, зайняті розчищенням перешкод та мін ворога. Україна також оцінює збитки, завдані російськими військами перед їхнім відступом.

За словами чиновника, є підстави вважати, що росіяни завдали значної шкоди цивільній інфраструктурі Херсона, зокрема водопостачанню та іншим комунальним системам.

З наближенням зими бойові дії в Україні можуть сповільнитися, каже посадовець. Однак плани підтримки США не сповільняться, оскільки ця підтримка залежить не від погоди, а від того, що, за словами українців, їм потрібно.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...