Опубліковано: 14 Листопада, 2022. Переглядів: 310


Українцям пояснили, що буде з відключенням світла найближчим часом

У Києві та інших містах у центральних областях України стабілізаційні відключення електроенергії найближчим часом скасувати не вдасться, до того ж є ризик, що можуть бути також аварійні відключення світла.

Про це 14 листопада заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”.

Про це пише РБК-Україна.

Він зазначив, що російські окупанти завдають ударів і по тих енергетичних об’єктах, в яких після попередніх атак вже було проведено ремонтні роботи. Тому планові відключення світла у центральних регіонах країни – це “оптимістичний сценарій”.

Так, підтвердив Сахарук, минулого тижня загарбники під час обстрілу влучили у “досить важливий об’єкт” вже наступного дня після ремонту та запуску в роботу.

“На жаль, такі ситуації, коли тільки відремонтували, і знову прилітає – вони мають місце. Тому зараз програма максимум – це мати графіки, за них не виходити та жити за ними. В надії, що ми зможемо відремонтувати наступні елементи”, – розповів виконавчий директор ДТЕК.

Він звернув увагу, що пошкодження, завдані агресорам минулого тижня, “значні, і там досить унікальне обладнання було пошкоджено, і замінити його без виробництва неможливо”.

“Це означає, що дай Боже, що ми обійдемося графіками стабілізаційних відключень і не буде аварійних відключень. Все для цього робимо. Ми запускаємо нашу генерацію”, – каже Сахарук.

У цьому контексті у ДТЕК резюмують, що найближчим часом будуть стабілізаційні відключення – і це “максимум, що можна зробити, щоб система функціонувала у тому режимі, як вона зараз працює”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...