Опубліковано: 14 Листопада, 2022. Переглядів: 253


Як зима вплине на хід бойових дій в Україні ‒ аналіз британської розвідки

Зима змінить умови боїв як для російських, так і для українських сил. Для солдатів на передовій зміна тривалості світлового дня, температури та погоди створить додаткові випробування, вважають у британській розвідці. Про це йдеться у повідомленні міністерства оборони Великої Британії.

Від погоди та тривалості світлового дня залежатимуть усі рішення, які ухвалює російський генштаб.

Так, скорочення світлового дня призведе до зменшення інтенсивності наступальних дій і більш статичних оборонних ліній.

“Можливість нічного бачення є дорогоцінним товаром, що ще більше посилює небажання воювати вночі. Середня найвища температура знизиться з 13 градусів за Цельсієм у вересні-листопаді до нуля у грудні-лютому. Військовослужбовці, яким не вистачає зимового одягу та житла, з високою ймовірністю постраждають від холодових травм. Крім того, вікно “золотої години”, протягом якого потрібно врятувати важкопораненого солдата, зменшується приблизно вдвічі, що значно збільшує ризик контакту з ворогом”, ‒ йдеться у повідомленні.

Сувора погода, ймовірно, створюватиме додаткові виклики і без того низькому моральному духу російських сил. Проблеми будуть і з обслуговуванням обладнання.

“Базові дії, такі як чищення зброї, повинні бути адаптовані до умов, і ризик несправності зброї зростає”, ‒ наголошують у британській розвідці.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...