Опубліковано: 9 Листопада, 2022. Переглядів: 549


Пенсії в грудні: кому та на скільки піднімуть виплати

До кінця року бюджетом передбачене ще одне підвищення пенсій у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму в Україні. Переглянути суми виплат планують у грудні, повідомили у Міністерстві соціальної політики.

“Через збільшення прожиткового мінімуму 2022 року запланували підвищення пенсій. Мінімальна пенсія становитиме 2093 гривні, а максимальна зросте до 20 930 гривень”, – ідеться у повідомленні.

Мінімальна пенсія зросте на 66 грн, а максимальна – на 660 грн. Така різниця обумовлена законодавством, у якому прописано, що максимальна пенсія не повинна перевищувати 10 прожиткових мінімумів, від яких залежить розмір пенсії.

Підвищення пенсій торкнеться таких категорій пенсіонерів:

– особи, які отримують мінімальну пенсію (люди, що досягли пенсійного віку, та не мають необхідного страхового стажу, у зв’язку з чим отримують соціальні виплати);

– особи, які одержують максимальну пенсію;

– особи, що мають понаднормовий страховий стаж. За кожний рік роботи пенсіонерам, що мають такий стаж, пенсію збільшуватимуть на 1%. Від грудня 2022 року це становитиме 20,93 грн.

Цьогоріч це буде вже другий перерахунок пенсійних виплат. Перший пройшов у жовтні поточного року, у зв’язку з чим середню пенсію підняли до 4539,36 грн.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...