Опубліковано: 8 Листопада, 2022. Переглядів: 465


Британські аналітики прогнозують в Україні “сирійський” сценарій

Кремль призначив командувачем своїх військ в Україні генерала Сергія Суровікіна, який керував інтенсивними бомбардуваннями сирійських міст. Тому Росія може вдатися в Україні до таких самих бомбардувань, які були в Сирії.

Західні партнери повинні збільшити й пришвидшити Києву постачання зброї та засобів протиповітряної оборони, заявили експерти лондонського аналітичного центру з оборони та безпеки RUSI, пише BBC.

“Якщо країни колективного Заходу не продовжать і не збільшать постачання засобів ППО в Україну, то РФ, швидше за все, застосує ті ж самі методи бомбардувань із руйнівним ефектом, які вона використовувала в Сирії”, – ідеться у доповіді, підготовленій лондонським аналітичним центром Королівського інституту об’єднаних служб.

Росія призначила командувачем своїх військ в Україні генерала Сергія Суровікіна, який керував інтенсивними бомбардуваннями таких сирійських міст, як Алеппо.

Експерти з озброєнь зазначили, що Україні бракує сучасних багатоцільових бойових літаків. Зокрема, винищувачів НАТО F-16. Водночас недоліком F-16 є те, що він потребує довгих злітно-посадкових смуг, які мають бути недосяжними для російських обстрілів.

“Аналогом міг би стати шведський літак Grippen, який може діяти з невеликих, непомітних лісових баз. До цього часу зброя, що постачалася НАТО, майже вся призначалася для чітко визначених оборонних цілей. Надсилання сучасних бойових літаків було б значним кроком уперед, що може призвести до ескалації у відносинах між Кремлем і Заходом”, – сказано у звіті RUSI.

Поповнення оборонних засобів України є нагальним питанням. Росія не змогла знищити українські зенітно-ракетні комплекси, лише тому її військово-повітряні сили не повторили свою стратегію в Сирії, яка полягала у перетворенні значної частини міст на руїни.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...