Опубліковано: 4 Листопада, 2022. Переглядів: 1730


Жінка за 36 років 12 разів хворіла на рак

36-річна мешканка Іспанії уже 12 разів хворіла на рак. Це були абсолютно різні види пухлин, тож жінка вижила лише завдяки міцному імунітету. Група вчених з Іспанського національного центру дослідження раку зіткнулася з незвичайним випадком, пише ScienceAlert.

“Вперше пацієнтку лікували від раку у 2-річному віці, потім у 15 років у неї виявили рак шийки матки, а через п’ять років їй видалили пухлину слинних залоз.

У 21 рік іспанка перенесла операцію з видалення саркоми. До 30 років їй зробили ще вісім операцій із видалення різних видів пухлин. П’ять із них були злоякісними”, – ідеться в повідомленні.

Вчені вирішили ретельно вивчити унікальний випадок, який мав місце через генетичні мутації. У 36-річної іспанки виявили єдину у своєму роді мутацію, яка зробила її схильнішою до розвитку ракових захворювань.

У жінки виявили мутацію в обох копіях гена MAD1L1, чого дослідники раніше ніколи не бачили на практиці. Цей ген в організмі людини відповідає за ключовий механізм, який допомагає вирівнювати хромосоми перед тим, як клітина починає ділитися.

“Ми досі не розуміємо, як ця жінка змогла вирости та розвиватися, а також як вона подолала всі відомі патології. У цієї жінки дуже сильна імунна реакція, яка допомогла їй пережити усі 12 видів раку”, – заявила представниця Іспанського національного центру дослідження раку Маркос Малумбрес.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...