Опубліковано: 3 Листопада, 2022. Переглядів: 244


У Мінсоцполітики пояснили, чи можуть безробітні українці отримати субсидію

У Міністерстві соціальної політики України розповіли, чи може людина, яка втратила роботу в період воєнного стану, отримати субсидію.

Як передає “Хвиля”, про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Так, в Україні ще одна категорія громадян набула права на субсидію. Її тепер зможуть отримати українці, котрі втратили роботу в період дії військового стану.

“У зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України багато хто залишився без роботи. У них виникає питання, як оплачувати житлово-комунальні послуги, адже з початком опалювального сезону загальна сума платіжки суттєво збільшується внаслідок появи послуги опалення. У цій ситуації можливе оформлення житлової субсидії”, – йдеться у повідомленні.

До того ж субсидія надається людині, звільненій з роботи. Її заробітна плата не враховується під час призначення субсидії.

При цьому в Мінсоцполітики роз’яснили, що за житловою субсидією людина може звернутися у будь-який період року, якщо вона не спроможна оплачувати комуналку. Для розрахунку житлової субсидії з початку опалювального сезону (жовтень) враховується дохід осіб за І – ІІ квартали.

Для призначення житлової субсидії однією з умов є наявність у працездатних осіб доходів у розмірі не меншої за мінімальну заробітну плату та сплату єдиного соціального внеску (ЕСВ).

Крім того, у разі відсутності доходу та сплати ЄСВ житлова субсидія може призначатися, якщо особи протягом періоду, за який враховуються доходи, не менше місяця були зареєстровані у Державній службі зайнятості як безробітні.

Тим часом, для осіб, які втратили роботу в період військового стану та зареєстровані у Державній службі зайнятості як безробітні та призначені допомоги по безробіттю, при розрахунку житлової субсидії до доходу враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю замість суми отриманої заробітної плати за попереднім місцем роботи. Цей підхід дозволяє отримати належну допомогу на оплату комуналки, адже чим нижчі доходи, тим більший розмір виплати.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...